Prajitura cu crema de cacao si nuci

de miremirc in Prajituri, 23 Feb 2012 | 29191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lg ulei
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 160 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 120 g visine din compot
  • Glazura :
  • 120 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • nuci prajite si maruntite
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cacao si nuci:

Blat : mixam intr-un castron ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugam apoi uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (22*30 cm) si dam la cuptor pana se coace. Verificam cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2 pe orizontala.

Pentru crema : mixam untul spuma cu zaharul praful, cacao si adaugam visinele fara samburi si stoarse de suc. Cine doreste poate insiropa blatul cu sucul din compot, apoi intindem crema .

Glazura : intr-o craticioara punem cicolata rupta bucatele si frisca lichida; punem pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Lasam sa se racoreasca, apoi o intindem peste prajitura.

Nucile le punem intr-o tigaie pe foc si le prajim putin, apoi le maruntim cu un cutit sau trecem cu sucitorul peste ele.

Nucile maruntite le presaram peste glazura de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de lapte