Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness

de Valclaudia in Prajituri, 28 Noi 2014 | 6623 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • 10 linguri faina proaspat cernuta

Crema:

  • 150 gr. cereale Fitness maruntite la robot
  • 100 ml lapte rece
  • 400 gr. frisca vegetala
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 1 esenta rom

Sirop:

  • 100 gr. zahar
  • 100 ml apa rece
  • 1 esenta rom

Glazura si decor:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 5-6 linguri lapte rece
  • bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si pudra de cacao pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala.

Renuntam la mixer si incorporam in crema de galbenusuri spuma de albusuri si faina proaspat cernuta.

Pentru aceasta operatie ne ajutam de o lingura de lemn.

Ungem tava cuptorului adanca cu ulei, o tapetam cu faina, apoi turnam amestecul in tava si coacem blatul folosind functia de coacere cu ventilatie pana trece testul scobitorii (cca 35-40 minute).

Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.

Preparam siropul la foc mic astfel: dizolvam zaharul in apa, adaugam esenta de rom si lasam sa fiarba siropul cca 10 minute.

Lasam la racit, apoi il turnam in tava peste blatul copt.

Crema o preparam dupa cum urmeaza: trecem cerealele Fitness prin robot, turnam laptele peste ele si le lasam la hidratat.

Topim 100 gr. ciocolata amaruie intr-o craticioara la foc mic impreuna cu  5-6 linguri lapte. Lasam ciocolata sa se raceasca, apoi o mixam impreuna cu frisca lichida, esenta de rom si cerealele hidratate in lapte pana obtinem o crema consistenta.

Intindem crema cu grija pe intreaga suprafata a prajiturii,portionam apoi prajitura dupa preferinta, asezam fiecare portie de prajitura individual pe cate o hartiuta de briosa. Punem toate portiile obtinute pe o tava intinsa.

Topim alte 100 gr. ciocolata amaruie in 5-6 linguri lapte. Lasam la racorit si decoram apoi dupa inspiratie prajiturelele cu glazura si bombonele de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si crema de ciocolata