Prajitura cu crema de ciocolata si menta

de ela in Prajituri, 29 Dec 2014 | 7862 vizualizari

 

tortul cu crema de ciocolata si menta facut de curand a avut asa de mare succes ca am vrut sa repet cumva reteta...

 

INGREDIENTE

  • BLATUL 1:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta menta
  • BLATUL 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf sare
  • PENTRU INSIROPAT facem un ceai concentrat din frunze de menta
  • CREMA:
  • 160 gr ciocolata menta (ciocolata HEIDI)
  • 250 gr ciocolata menaj neagra
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • esenta de menta
  • DECOR:
  • 500 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si menta:

Preparam blaturile: batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi esenta de menta. Tapetam o forma de copt cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca si dam jos hartia de copt de pe fundul blaturilor.

Crema o pregatim cu cateva ore inainte: radem ciocolata sau o zdrobim cu un cutit si o punem intr-un bol. Smanatana pentru frisca o punem intr-o craticioara la foc mic, pana da primul clocot, apoi o turnam peste ciocolata, punem esenta de menta dupa gust si amestecam energic pana se topeste ciocolata si se ingroasa crema. Punem crema la frigider cateva ore pana se intareste, apoi o scoatem si o batem cu o lingura de lemn cateva minute. Pastram cateva linguri pentru la decor si restul o punem peste blatul insiropat

Batem frisca si o amstecam apoi cu crema de ciocolata ramasa Asamblam prajitura:blatul 1,crema,blatul 2 apoi frisca batuta cu restul de crema.Presaram ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

daca nu avem esenta de menta folosim cateva linguri de ceai de menta concentrat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

30.12.2014, 09:37

mirela0911 1

31.12.2014, 11:40

Super buna cu asa combinatii!

simona72 1

31.12.2014, 12:00

Supeeer si asta! Si-mi place ideea cu ceaiul pt insiropat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat