Prajitura cu crema de ciocolata si visine

de _Alina_ in Prajituri, 27 Feb 2013 | 10349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua foarte mari (XXL)
  • 180 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 190 g smantana obisnuita nefermentata
  • 90 g ciocolata amaruie (75% cacao)
  • 4 lg miere poliflora
  • 2 lg cu varf cacao
  • 100-150 g visine din compot/sirop
  • 1 plic de gelatina granule
  • 100 ml apa
  • +
  • 4-5 linguri crema mascarpone
  • Sirop:
  • 2 lg cu varf sirop de visine amestecat cu 100 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si visine:

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri. 

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa a acestuia.

5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.

6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta amestecata cu cacaoa in compozitie.

7. Turnam compozitia intr-o tava cu dimensiunile 31x31 cm, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).

8. Scoatem din cuptor si lasam blatul la racit inainte de a-l taia in jumatate.  

Crema:

1. Punem pe foc un vas nonaderent in care am pus smantana pentru frisca si smantana normala amestecate. Cand da in clocot, oprim focul si adaugam ciocolata razuita sau rupta in bucati mici, lasam 2 minute asa, apoi invartim in compozitie. Lasam compozitia la racit, apoi o punem in frigider minim 2 ore (la mine a stat pana a 2-a zi).

2. Dupa ce s-a racit, inglobam cacaoa, mierea si visinele in crema.

3. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa pentru 10 min. Mutam vasul apoi pe baie de aburi si invartim continuu pana cand se dizolva granulele.

4. Incorporam gelatina in crema amestecand bine.     

Asamblare:

1. Punem pe un platou foaia de jos a prajiturii si o insiropam.

2. Crema de mascarpone o punem intr-un posh si spritam pe marginea blatului. 3. Asezam crema de ciocolata cu visine si ultima felie de blat, pe care o insiropam si o bagam la frigider minim 2 h, dar va recomand sa o lasati macar o zi (cu cat sta mai mult cu atat va fi mai buna) :P

Nota!    Eu am facut stelutele pe blat din pasta decorativa, ca aici, pentru ca initial am zis ca fac rulada, dar m-am razgandit. :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Betiva"