Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 26 Iul 2014 | 12037 vizualizari

 

O prajitura usoara cu o crema lejera si aromata de fructe de padure..

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 11 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 linguri de apa

Sirop:

  • 4 linguri de zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema :

  • 1 plic crema de fructe de padure Dr Oetker
  • 180 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 cutie crema de branza Philadelphia cu Milka

Glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida

Decor:

  • 2-3 linguri crema de branza Philadelphia cu milka
  • 1/2 plic crema de fructe de padure Dr Oetker
  • 120 ml lapte
  • 1 lingura de zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata:

Blat:

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul,treptat,mixand bine pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa ,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua,in 3-4 transe,amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.(testul scobitorii)

Blatul racit l-am taiat in doua.

Sirop:

Am fiert apa cu zaharul aprox 3-4 minute apoi am lasat la racit si am adaugat esenta de rom.

Crema:

Intr-un bol pentru mixer am pus frisca ,laptele ,zaharul pudra si praful pentru crema.

Am mixat bine aprox 2-3 minute pana s-a intarit suficient crema.

Asamblare:

Pe un platou/tava am pus primul blat insiropat.

Am pus toata cantitatea de crema si am nivelat.

Cu ajutorul unui posh am pus din loc in loc crema de branza Philadelphia.

Am acoperit cu celalalt blat pe care l-am insiropat in prealabil.

Am dat prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.

Am portionat prajitura in bucati potrivite apoi am topit ciocolata cu frisca si am glasat fiecare bucata cu glazura de ciocolata.

Am dat prajiturile la rece pana s-a intarit glazura apoi am spritat cate un mot de crema de branza Philadelphia cu milka.

Am mixat laptele cu zaharul pudra si praful de crema de fructe de padure pana s-a intarit apoi am spritat cate un mot de crema mov peste crema de branza si ciocolata.

Am dat prajiturile la rece pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 35/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Lavinia 1

27.07.2014, 15:25

Rocs

MOKUSKA 1

28.07.2014, 07:21

este delicioasa si frumoasa!

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si nuci - Milopita sau Μηλόπιτα