Prajitura cu crema de lamaie si frisca

de marcelika in Prajituri, 26 Sep 2013 | 8995 vizualizari

 

e foarte racoritoare, si chiar daca a trecut vara merita incercata ! va provoc sa o incercati !

 

INGREDIENTE

  • -blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 12 linguri de faina,
  • razatura de lamaie,
  • un varf de cutit de sare
  • -crema:
  • 2 plicuri de crema de lamaie dr oetker,
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic frisca
  • 1 plic glazura de ciocolata
  • -sirop:
  • 1 litru apa,
  • 250 grame zahar,
  • o esenta rom
  • 2 lingurite razatura de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si frisca:

Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar si sarea pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani. Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma, se adauga celelalte 5 linguri de zahar (tot odata) si se continua baterea la modul cel mai rapid. Se pune galbenusul peste albus, se adauga faina toata si se amesteca usor cu miscari circulare de sus in jos...cu mana e cel mai bine.

Se pregateste tava...eu am avut doar una rotunda, daca aveti dreptunghiulara e si mai bine, oricum va trebuie o tava destul de mare. Se unge cu putin ulei, se pune hartie de copt (depinde si de cuptor...eu am nevoie ptr. ca altfel imi arde prajitura) si se toarna incet compozitia in tava. O nivelati frumos si o introduceti in cuptorul preincalzit. Eu am tinut-o fix 30 minute, de obicei nu ma uit la ceas pentru ca stiu dupa miros cand trebuie scoasa, dar acum sunt foarte racita si nu am deloc miros.

Crema se face conform instructiunilor de pe plic

Siropul: in litrul de apa se adauga zaharul , esenta si razatura de lamaie si se amesteca pana se topeste zaharul....eu nu fierb siropul...asa se face in laboratoare

Se taie blatul in 3 dupa ce s-a racit , se insiropeaza primul blat, se pune jumatate din crema, se pune al doilea blat , se insiropeaza, iar crema si al treilea blat la fel se insiropeaza. Deasupra am pus frisca si glazura....(am gresit-o, am facut-o cam lichida deoarece am pus o lingurita de apa mai mult) de-aia a curs pe margini. daca va place asa , faceti la fel.

O bagati la frigider pana se raceste un picut.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

27.09.2013, 11:06

Ce prajitura buna

laura_n 1

27.09.2013, 14:33

delicioasa tre sa fie, arata tare bine

marcelika 1

27.09.2013, 22:03

va multumesc frumos ! Ina nu mai inghiti in sec.....nu mai am....)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita