Prajitura cu crema de nuca

de alina_paula in Prajituri, 16 Ian 2013 | 7853 vizualizari

 

o prajitura delicioasa, rapida,nelipsita din meniul sarbatorilor noastre ....e asa de buna ...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cubulet drojdie
  • 100 ml lapte
  • 100g  untura, topita, dar racita
  • 500 g zahar
  • 2 lamai
  • 1 kg nuci macinate
  • 750 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuca:

Se amesteca si se framanta  galbenusurile celor 4 oua, drojdia, laptele, untura si faina.Aluatul se imparte in trei parti egale.Se fac trei foi.

Pentru crema se amesteca zaharul cu nucile, zeama si coaja de la o lamaie.Compozitia se imparte in trei parti egale.Albusurile batute spuma se amesteca cu o parte din crema si coaja si zeama de la o  lamaie.Aceasta compozitie se va pune deasupra.

In tava aragazului se pune hartie de copt si prima foie, crema, a doua foaie,crema,a treia foaie si crema amestecata cu albusurile.

Tava se introduce in cuptor, la foc mediu pentru 20-30 minute,sau pana se rumeste deasupra.

Prajitura se lasa la racit 5 minute la temperatura camerei, apoi se taie .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gaby_gabytza 1

17.01.2013, 13:39

bun bun

Sim0na 1

17.01.2013, 21:57

diana_k 1

18.01.2013, 09:00

suna bine reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica)