Prajitura cu crema de nuci

de Lavinia in Prajituri, 3 Feb 2014 | 29996 vizualizari

 

Blat pufos de cacao ,crema fina de nuci si glazura de ciocolata nu poate fi decat ceva senzational !:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 160 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 200 g unt(82% grasime)
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 ml lapte dulce
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 4-5 linguri frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuci:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.

Adauga amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Pentru crema pune laptele pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere.

Amesteca nuca macinata cu zaharul ,zaharul vanilat si amidonul.

Toarna laptele fiert peste nuca apoi pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasa crema astfel obtinuta la racit si adauga esenta de rom.

Mixeaza untul spuma cateva secunde apoi adauga lingura cu lingura din crema de nuci si mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.

Peste primul blat pune crema ,niveleaza bine si acopera cu al doilea blat.

Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi toarn-o peste prajitura si presara putina ciocolata rasa deasupra.

Baga prajitura la frigider pentru minim 4-5 ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie