Prajitura cu crema de vanilie

de Mariuka in Prajituri, 6 Ian 2012 | 4405 vizualizari

 

Este o reteta inspirata din mai multe retete.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 ml iaurt;
  • 250 ml ulei;
  • 3 oua;
  • aceeasi masura de iaurt cu zahar;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • sare;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • faina cat cuprinde;
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte;
  • 5 linguri faina;
  • 1 pachet margarina;
  • 5 linguri cu zahar;
  • 2 plicuri zahar vanilat;

Pentru decor : nuca de cocos

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Blatul :

Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul treptat. Se adauga sarea, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina cat sa se ingroase ca o smantana. Se da la cuptor si se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema : 

Se pune laptele la fiert cu zaharul. Faina se dezleaga cu putina apa si se amesteca cu putin lapte cald , dupa care se adauga in lapte si se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia se pe foc si se adauga zaharul vanilat si margarina cat este fierbinte. Se amesteca bine sa se omogenizeze. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. 

Asamblare: 

Blatul se  taie in trei. Intre blaturi se pune crema, dar se lasa doua linguri de crema pentru decor. Deasupra se pune crema ramasa si nuca de cocos din belsug. 

 

TIPS-URI

1

Prajitura se asambleaza in tava in care a fost copt blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Valurile Dunarii (Donauwellen)