Prajitura cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Aug 2013 | 15839 vizualizari

 

Stiu ca e foarte cald afara, dar blaturile acestea de padispan se fac mai repede decat ne asteptam! Nuca, stafide, rom, vanilie toate intr-o prajitura de week-end rapida si delicioasa!:)

 

INGREDIENTE

  • Blat de vanilie:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blat cu nuca:
  • 3 oua
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 1 cutiuta mica de frisca lichida (200 ml)
  • 1 plic crema rapida cu gust de vanilie Dr. Oetker
  • 240 ml lapte
  • 4 lingurite zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 2 lingurite esenta de rom
  • In plus:
  • nuca macinata
  • stafide
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Blat de vanilie: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam usor cu o spatula.

Turnam aluatul intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.

Blatul cu nuca: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.

Amestecam usor cu o spatula.

Turnam aluatul intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie: frisca o mixam pana se intareste si o lasam de-o parte.

Intr-un bol punem laptele, zaharul pudra, praful pentru crema si mixam pana se intareste.

Incorporam apoi crema de vanilie in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.

Sirop: intr-un ibric punem zaharul si apa.

Punem la foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit.

Dam apoi de-o parte si adaugam esenta de rom.

Asamblare: din crema de vanilie oprim 4 linguri.

Pe o tava punem blatul de vanilie, in insiropam (nu foarte tare), intindem crema de vanilie, presaram nuca macinata si stafide.

Peste crema punem blatul cu nuca, il insiropam, intindem cele 4 linguri de crema, presaram nuca macinata si ciocolata tocata grosier.

Dam prajitura la frigider peste noapte.

A doua zi taiem si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem orna prajitura cu glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov