Prajitura cu crema spumoasa de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 26 Dec 2011 | 5412 vizualizari

 

Este prajitura "Triumf" asa cum a denumit-o Teo.Am vazut-o atat la ea cat si la Andreea (bitza) si am vrut sa o incerc acum de sarbatori.Nu va pot spune cat de delicioasa este.Eu am modificat putin doar la prepararea cremei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri si jumatate cacao
  • 150-170 gr de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 10 piscoturi
  • Sirop:
  • 1 canita apa
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 650 ml lapte
  • 8 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 150 gr ciocolata alba
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 6 foi gelatina(10 gr au toate)
  • 50 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema spumoasa de vanilie:

Blatul:

Mixam albusurile spuma,impreuna cu zaharul,pana ce devin o spuma.

Adaugam uleiul si laptele,si le incorporam usor.

Apoi punem praful de copt,esenta si jumatate din cantitatea de faina.

Le incorporam incet,apoi punem toata cacaoa.

La final punem restul de faina,treptat,pana obtinem un aluat ca de pandispan.

Luam o tava patrata de aragaz,o ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea.

Turnam compozitia  de blat si o nivelam.

Deasupra punem piscoturile,cu spatiu intre ele.

Le apasam putin cu degetul.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

In 25 de minute este gata(oricum faceti testul cu scobitoarea).

Cand e copt blatul,il scoateti si lasati sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata o dam pe razatoare.

Punem laptele la fiert impreuna cu 1 plic de zahar vanilat,intr-un ceaunel(sau intr-un vas cu fund mai gros).

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul ,apoi adaugam si faina.

Punem si cateva linguri din laptele de pe foc in compozitia de galbenusuri si amestecam bine ,bine sa nu se formeze cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba,dam mai incet ochiul aragazului,turnam compozitia de galbenusuri si amestecam cu un tel,mereu,pana devine o budinca.

Cand s-a ingrosat,o luam de pe foc , punem ciocolata rasa si esenta de vanilie.

Amestecam continuu pana se topeste ciocolata.

Acoperim vasul cu crema si il dam la loc rece,sa se racoreasca crema.

Cand crema este rece,punem gelatina la hidratat 10 minute in apa rece,apoi o punem 15 secunde la microunde sau pe baie de aburi,sa o dizolvam.

O incorporam apoi in crema de vanilie.

Smantana(rece de la frigider) o batem spuma cu cele 2 plicuri de zahar vanilat ramase.

Cand e bine batuta,punem cate o lingura in crema de vanilie,si amestecam usor,pana este incorporata toata frisca.

Preparam un sirop amestecand apa cu zaharul pudra si esenta.

Insiropam blatul,dar putin,din loc in loc.

Deasupra punem crema si o intindem cu o spatula pe toata suprafata blatului.

Peste crema dam drumul unor carlionti de ciocolata.

Dam prajitura la rece pana a2 a zi.

Un deliciu!!

 

 

 

TIPS-URI

1

Eu crema nu am facut-o la fel de tare ca si a fetelor,insa daca o vreti mai tare puneti mai multa gelatina sau folositi frisca din comert(eu sunt de parere ca frisca din smantana inmoaie putin crema)!!!Sau puteti respecta in totalitate modul de preparare la crema a fetelor!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema spumoasa de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si ciocolata