Prajitura cu doua creme de ciocolata

de Adi75 in Prajituri, 23 Feb 2014 | 13398 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe Petitchef , numai ca eu am modificato putin , se poate face si sub forma de tort .

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 60 g cacao amara
  • 300 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml cafea lichida
  • 250 g iaurt
  • praf de copt jumatate de pliculet
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • CREMA MARO
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata amaruie cu 50 % cacao
  • 2 linguri cacao amara
  • CREMA ALBA
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • cacao pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua creme de ciocolata:

Se dau prin sita ... faina , cacaoa , zaharul , praful de copt si bicarbonatul , se pun toate intr-un castron apoi le amestecam bine cu o lingura.

In alt castron punem ingredientele lichide + ouale se amesteca bine si acestea . Turnam compozitia lichida peste cea uscata si mixam bine , compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu unt si faina ( am folosit o tava de 30-22 cm ) va iesi un blat destul de lichid .

Preincalzim cupturul la 175  grade , apoi dam tava la cuptor 25-30 min ( pana trece testul cu scobitoarea ) .

Intre timp pregatim CREMA MARO.

Se pun 300 ml frisca la foc mic si adaugam ciocolata amaruie 300 g ( frisca trebuie sa se incalzeasca nu sa fiarba ),  amestecam usor pana se topeste toata ciocolata , lasam sa se raceasca la temperatura camerei .

Adaudam cele doua linguri de cacao si apoi mixam pana devine pufoasa si se deschide la culoare . Intindem crema pe blat si il dam la rece . CREMA ALBA , vom proceda la fel ca si la crema maro . Ornam cu cacao sau ciocolata rasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

xana 1

23.02.2014, 14:53

Adi75 1

23.02.2014, 16:25

Multumesc fetelor , sunteti tare dragute

claudiaO 1

24.02.2014, 10:16

ciocolatoasa !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura simpla cu ciocolata