Prăjitura cu dovleac și mălai

de Julie in Prajituri, 28 Ian 2011 | 9689 vizualizari

 

O rețetă de prăjitură specifică bucătăriei din sudul Franței, care conform Laurei Calder se mai numește și" milla" pentru ca are in compoziție mălai.
O prajitură galbenă, pufoasă, gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă,
  • 1/2 cană  zahăr,
  • 1/2 cană făină,
  • 1/2 cană mălai măcinat foarte fin,
  • 1 cană piure de dovleac,
  • 1 lingură coajă de portocală,
  • 1 lingură rom,
  • 4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu dovleac și mălai:

Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc. Se adaugă faina, mălaiul, piureul de dovleac, coaja de portocală, romul și laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. La sfârșit se incorporează puțin câte puțin, albușurile bătute spumă, amestecând cu delicatețe pentru a ieși o prăjitură aerată și pufoasă. Va rezulta un aluat mai moale ,ca la chec.

Se coace 40 minute, in tava tapetată cu hartie de copt.

Piureul de dovleac se obține prin călirea dovleacului ras, cu 2-3 linguri ulei ,pâna când se inmoaie si se evaporă toată zeama. Se pasează apoi cu blenderul.  Pentru a obține pudra fină de mălai, acesta se macină cu râșnița de cafea- cel puțin eu așa am făcut. Laura a folosit o faină fină de porumb din comerț  ( comerțul lor, ca la noi nu am văzut...)

Prăjitura se servește rece, cu frișcă aromatizată cu scorțișoară. Incercați și veți vedea că este o combinație perfectă.  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu dovleac și mălai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec din dovleac