Prajitura cu foaie zdrobita

de T I M E A in Prajituri, 29 Dec 2012 | 43886 vizualizari

 

Inca o prajitura gustoasa pe care mama mea o facea foarte des. E partial prajitura Kati, am modifica doar glazura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi (3)
  • 400-450 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema
  • 1 foaie zdrobita
  • 150 ml lapte
  • 150 gr zahar pudra
  • 1/2 pachet unt (125 gr)
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura (eu nu am facut cea clasica cu spuma de albus)
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 linguri frisca lichida
  • o lingurita unt
  • Pentru ornat
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie zdrobita :

Pentru foi frecam margarina cu zaharul si cele 3 galbenusuri, apoi incorporam treptat faina amestecata cu sarea si praful de copt.

Framantam pe masa de lucru tapetata cu faina pana nu se mai lipeste de degete.

Lasam aluatul la rece aprox o ora apoi intindem pe rand 3 foi pe care le coacem pe dosul tavii tapetata cu faina, in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 10 minute.

Foaia cea mai nereusita o zdrobim si o folosim pentru crema.

Amestecam foaia zdrobita cu cele 2 linguri de cacao si adaugam laptele usor incalzit. Adaugam apoi esenta de rom si gemul si amestecam bine.

Untul il mixam cu zaharul pudra pana devina spuma. 

Impreunam cele doua compozitii adaugand treptat cate o lingura de unt la compozitia de foi zdrobite.

Asezam o foaie pe o plansa si punem toata crema niveland cu un cutit. Asezam peste crema a doua foaie.

In mod normal la aceasta prajitura se face o glazura din spuma de albus, dar eu am preferat sa fac o glazura de ciocolata alba.

Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si untul si turnam peste prajitura niveland cu un cutit.

Presaram peste glazura ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie zdrobita " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (40)

T I M E A 1

30.12.2012, 10:26

mamaieelena 1

30.12.2012, 14:59

buna prajitura

MIUTA 1

01.11.2013, 21:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei