Prajitura cu foi de miere

de miremirc in Prajituri, 27 Dec 2010 | 8347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 1 ou,
  • 150 g zahar pudra,
  • 150 g unt,
  • 2 lg miere,
  • 2 lg lapte,
  • 1 lgt bicarbonat(stins cu otet),
  • 500 g faina
  • Crema:
  • 100 ml lapte,
  • 3 lg faina,
  • 200 g unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:  
  • 150 g zahar,
  • 3 lg apa,
  • 2 lg cacao,
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere:

ptr foi: toate ingredientele cu exceptia fainii se fierb pe aburi 2-3 minute;dupa ce a dat un clocot, se da la o parte si se lasa la racit, apoi se amesteca cu faina; se framanta pana se formeaza un aluat care il impartim in 4 parti egale; intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de dimensiuni cca 20/30

ptr.crema: laptele cu faina se fierb pe aburi; lasam sa se raceasca; untul se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi incorporam laptele fiert cu faina; amestecam pana se face o crema

ptr.glazura: zaharul cu apa se pun la fiert pana se face un sirop,apoi adaugam cacao si untul; lasam sa dea intr-un clocot, apoi sa se raceasca putin

asamblare: foaie-1/2 crema-foaie-gem de caise-foaie-1/2 crema-foaie-glazura(eu am pus zahar pudra).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

miremirc 1

31.12.2010, 23:16

nu e gretoasa deloc,e chiar foarte buna mai ales cand te saturi de prajitura sau tort cu creme de cioclata, crema de cacao etc

anomisana 1

29.12.2011, 14:46

Prăjitura asta este ca prăjitura Claudia de pe vremuri, doar că mult mai gustoasă, fiind făcută în casă.

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 08:56

prajitura preferata a mamei mele

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Gabi