Prajitura cu foi fragede

de Lavinia in Prajituri, 10 Iul 2014 | 10308 vizualizari

 

Este foarte pufoasa,aromata si frageda.Pur si simplu se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • aprox 500-550 g faina

Crema de vanilie si cocos:

  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 100 g unt
  • 4 linguri cocos

Crema de ciocolata:

  • 370 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 1 plic budinca de ciocolata belgiana Dr Oetker
  • 100 g ciocolata neagra/cu lapte
  • 100 g unt

Glazura:

  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi fragede:

Foi:

Am mixat ouale cu zaharul ,esenta de lamaie si esenta de vanilie pana au devenit cremoase.

Am adaugat uleiul,laptele si amoniacul si am mai mixat pana le-am incorporat bine.

Am inceput sa adaug treptat faina si am framantat usor pana am obtinut un aluat moale si nelipicos.

Aluatul obtinut l-am impartit in 3 bucati.

Am intins fiecare bucata pe dosul tavii si am copt foile pe rand pana se auresc usor pe margini.

Crema de vanilie si cocos.

Am pus laptele la fiert cu semintele de la jumtate de pastaie de vanilie.

Am frecat galbenusurile cu zahar si 3-4 linguri din laptele fierbinte.

Am adaugat amidonul si restul de lapte fierbinte.

Am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Am luat crema de pe foc,am adaugat untul si am amestecat pana l-am incoporat bine.

La final am adaugat nuca de cocos.

Crema de ciocolata

Am pus laptele la fiert.

Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si 3-4 linguri de lapte .

Am adaugat praful de budinca si restul de lapte fierbinte.

Am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat

Am luat crema de pe foc si am adaugat ciocolata rupta in bucatele amestecand bine pana s-a topit ciocolata.

Am adaugat si untul si am amestecat pana l-am incorporat si pe el.

Am lasat cremele la racit pana au ajuns la temperatura camerei.

Asamblare:

Foaie/Crema de ciocolata/foaie/crema de vanilie/foaie.

Am acoperit prajitura cu folie si am dat-o la rece pana s-au inmuiat foile.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.

Am ras ciocolata peste prajitura si am dat-o la rece pana s-a intarit glazura.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava mare de 40/30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

pity19 1

11.07.2014, 17:33

Super prajitura! As incerca si eu dar imi e groaza la blaturi!

Xandrinne 1

11.07.2014, 23:31

Delicioasa!

mihaelar63 1

13.07.2014, 00:16

Eu as lua felia cu tot cu farfurioara

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de visine