Prajitura cu foi si crema de lamaie

de corina241 in Prajituri, 16 Ian 2011 | 54238 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi

  • 3 galbenusuri
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de lapte
  • 1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g faina
  • coaja rasa de lamaie

Crema

  • 1 l de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 cubulet de unt
  • coaja si zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de lamaie:

Foile: Intr-un castron amestecam toate ingredientele si obtinem o coca usor lipicioasa.completam cu faina cat sa ne ajute sa o intindem pe dosul tavii de aragaz unde vom coace 3 foi.

Crema:Intr-o craticioara punem laptele rece,coaja de lamaie,adaugam faina in ploaie amestecand bine cu telul,dupa ce am adaugat galbenusul de ou si zaharul punem totul pe flacara,potrivita.Amestecam continuu pana incepe sa se ingroase si trebuie sa adaugam untul.Lasam pe foc pentru alte cateva minute(2-3) si stingem aragazul,timp in care nu lasam crema sa prinda crusta si amestecam pana se raceste pe jumatate,momentul in care adaugam zeama de lamaie.

Luam prima foaie,adaugam jumatate din crema de lamaie,punem urmatoarea foaie,apoi restul de crema si presam totul cu ultima foaie de prajitura.

Se taie in patratele dupa ce s-a racit,iar foile s-au inmuiat foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

alyaxe 1

22.03.2011, 16:30

am incercat si eu sa fac aceste foi, dar nu am reusit.aluatul era foarte lipicios si nu reuseam sa le intind,am respectat toate instructiunile pas cu pas.de ce ?se poate sa fie de la ulei sau de la amoniac?am folosit amoniu pt praj de la dr oetker.ast rasp .merci

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:39

am facut si eu o reteta asemanatoare si a iesit tare buna

ralu_ca 1

05.06.2014, 10:34

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creme Anglaise