Prajitura cu foi si crema mentolata

de ionela2682 in Prajituri, 5 Oct 2010 | 10280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt foi avem nevoie de:
  • 3 oua,
  • 7 lg zahar,
  • 1 pahar iaurt ( 150 g),
  • 12 lg ulei,
  • 1 plic amoniac stins in otet,
  • faina cat cuprinde,
  • Pt crema
  • 1 l lapte,
  • cateva fire de menta ,
  • 9 lg zahar,
  • 9 lg faina,
  • 1 pachet de unt,
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema mentolata:

Se face un aluat potrivit de tare din cele enumerate mai sus care se imparte in 4 , se intind foi subtiri si se coc

Intre timp pregatim crema : dizolvam faina intr-un pahar de lapte , restul il punem la fiert cu zaharul si menta pe care dupa ce incepe sa fiarba o scoatem ( avem nevoie doar de aroma ei ,in reteta era trecut esenta de menta dar cum eu nu aveam am folosit menta proaspata) adaugam paharul de lapte cu faina si tinem pe foc pana se ingroasa ,lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam pachetul de unt(200g) si omogenizam bine, lasam sa se raceasca complet.

Umplem foile cu crema racita,deasupra asezam un fund de marimea foilor, infoliem si lasam asa cateva ore ,sau pana a 2-a zi ,pudram cu zahar si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema mentolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

nadina73 1

07.10.2010, 02:33

vai ce bine arata si mama are o retata cu lamaie multa si tot asa arata e super buna deci 5 f

Cris2711 1

24.11.2011, 13:09

KATHERINE 1

29.01.2013, 19:49

Ieri am facut prajitura aceasta, am folosit esenta de menta DR OETKER,a iesit cam asemanatoare cu cea din prezentare.Sincer,mie nu mi-a placut,a venit fratele meu in vizita si i-am plasat-o lui,toata tava,dar nu va luati dupa mine ,e o prajitura racoroasa........care nu a fost pe gustul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ora 12"