Prăjitură cu foi şi umplutură de mere

de diaconta in Prajituri, 27 Oct 2015 | 5508 vizualizari

 

Nu ştiu de ce dar parcă toamna simt nevoia sa fac prăjituri care să umple casa cu arome care să mă îmbie la leneveala,să creeze acea atmosferă de tihnă în casă.Cât de plăcut este ca mirosul de măr,vanilie şi scorţişoară să ne gâdile simţurile.
Iar prăjiturica asta s-a dovedit a fi perfecta!
Fragedă,aromată,cu multa umplutură,ce mai,o minunăţie.
Parcă nici nu ne-am aştepta de la o prăjitura atât de simplă să fie atât de bună.
V-o recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

Ingrediente foi:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte caldut
  • 12 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • Sare
  • Vanilie
  • coaja de lamâie
  • Faina cât cuprinde (eu am masurat-o si am avut nevoie de 690 g)

Ingrediente umplutura:

  • 2 kg mere
  • 6 linguri zahar
  • 60 g unt
  • 1 lingura gris
  • Vanilie
  • Scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi şi umplutură de mere:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.

Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si uleiul.

Am pus sarea si vanilia dupa care am încorporat treptat faina.

Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.

Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.

Am pus aluatul la frigider cât am curatat si razuit merele.

Am împartit aluatul în patru parti,pentru cele 4 foi.

Eu am folosit o tava de 38x25 cm,foile au iesit cam subtiri,dar zic ca a fost suficient.

Puteti sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava asa mare.

Am copt foile pe fundul tavii,pe care am pus o hârtie de copt.

Am copt fiecare foaie la 170 de grade pentru 12-15 minute.

Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta dar cu hârtia de copt între ele.

Cât s-au racit am pregatit umplutura.

Am caramelizat zaharul,când a devenit aramiu,am adaugat untul si am amestecat pâna s-a topit.

Am pus merele peste caramel si am lasat pâna ce au mai avut doar putin sirop.

Am adaugat o lingura de griş si am mai lasat pâna ce acesta a absorbit tot siropul ramas.

Am pus vanilia si scortisoara.

Am lasat crema de mere sa se raceasca,apoi am împartit-o în trei si am umplut foile.

Am pus folie alimentara peste foi si le-am lasat la frigider peste noapte.

Foile s-au înmuiat foarte bine.

Am pudrat cu zahar.

Poftă bună !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi şi umplutură de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

diaconta 1

29.10.2015, 08:55

Ela,multumesc uneori sunt inspirata si lumina tine cu mine ))) Dar prajitura este intr-adevar minunata

diaconta 1

29.10.2015, 08:55

Daniela chiar un deliciu prajiturica asta

diaconta 1

29.10.2015, 09:03

Mihasara,cu drag te-as servi

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de nuca de cocos