Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca

de Valclaudia in Prajituri, 19 Iul 2015 | 5501 vizualizari

 

va invit la o prajiturica aromata si racoritoare. Cate portii sa scot de la frigider?

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 7 oua de casa
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar tos
  • un praf de turmeric
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 9 linguri de faina proaspat cernuta
  • 3 linguri seminte de canepa
  • 15 prune nu foarte coapte taiate felii

Crema:

  • 1l lapte rece
  • 4 linguri cu varf amidon alimentar din porumb
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 4-5 linguri zahar (depinde cat de dulce preferati crema)

Decor:

  • 700 gr. strugurei rosii
  • cca 600 ml apa plata rece
  • 3 plicuri gelatina pentru tarte incolora
  • 1 lingura cu varf granule de ceai cu aroma de fructe de padure
  • indulcitor dupa gust (2-3 linguri)
  • 200 ml frisca vegetala hulala
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca:

Separam mai intai ouale.

Nu uitam sa pornim cuptorul sa fie incins cand terminam de preparat amestecul pentruy blat. (175 grade)

Peste albusuri punem praful de sare si le batem spuma. Lasam spuma deoparte.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Din cand in cand punem cate o lingura de ulei, ca la maioneza.

Adaugam apoi apa minerala, 2 linguri seminte de canepa si incorporam la final spuma de albusuri si faina cernuta.

Tapetam tava cu faina (unsa in prealabil cu ulei).

Turnam amestecul obtinut in tava,nivelam si asezam din loc in loc felii de prune (nu foarte coapte sa nu lase mult lichid in timpul coptului).

Presaram restul de seminte de canepa si dam tava la cuptor pana trece blatul nostru testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit in tava.

Pentru crema punem cca 800 ml lapte rece la foc impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie.

Diluam amidonul intr-un bol cu 200 ml lapte rece.

Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca reducem la minim focul, turnam amidonul dizolvat si amestecam incontinuu sa nu se faca cocoloase.

Cand crema capata consistenta unei budinci oprim focul si o turnam fierbinte peste blatul racorit din tava.

Asezam strugureii spalati si zvantati in strat consistent peste crema de vanilie si preparam gelatina care sa lege stratul de strugurei,dupa cum urmeaza:

-punem 450 ml apa intr-o craticioara la foc potrivit impreuna cu granulele de ceai si indulcitorul;

-praful de gelatina pentru tarte se dilueaza cu 150 ml apa rece, cand apa de pe foc clocoteste, procedam exact ca la crema, turnam gelatina diluata si amestecam energic pana se ingroasa.

Turnam apoi peste fructele din tava gelatina fiarta si lasam cateva ore prajitura in camara sa se inchege crema si gelatina pentru a putea portiona prajitura in conditii bune.

Mixam frisca lichida rece si decoram cu ea prajiturelele portionate.

Inainte de servire recomand sa tineti tava cu prajituri la frigider pe caldurile astea...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"