Prajitura cu ganache de ciocolata

de Angelina_Elena in Prajituri, 4 Ian 2013 | 3094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom Dr. Oetker
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ganache de ciocolata:
  • 350 ml frisca lichida
  • 350 g ciocolata cu lapte
  • Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom Dr.Oetker
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata:

Ganache de ciocolata: topim ciocolata cu 100 ml frisca lichida.

Frisca ramasa o mixam bine apoi o dam la frigider pana se raceste ciocolata topita.

Cand ciocolata s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor.

Dam crema la rece pentru 1-2 ore.

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: blatul rece se taie in 2 pe orizontal.

Pe o tava punem parte de jos a blatului, o insiropam foarte bine, apoi intindem crema de ciocolata mixata in prealabil. Peste crema punem cealalta parte de blat, apoi o insiropam bine si pe aceasta.

Dupa ce am asamblat prajitura, o taiem in cuburi si o dam la rece pana pregatim glazura.

Pentru glazura topim 180 g ciocolata(cu lapte) impreuna cu 3 linguri de laptele pe baie de aburi.

Glazuram fiecare bucata de prajitura in parte, apoi lasam sa se intareasca glazura.

Apoi topim, tot pe baie de aburi 3 lingurite de lapte cu ciocolata alba si ciocolata cu lapte ramasa.

Punem ciocolata intr-un pos si glazuram din nou fiecare bucata.

Se da rece minim 1 ora inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar si ciocolata