Prajitura cu gem

de Bunica in Prajituri, 6 Oct 2009 | 17123 vizualizari

 

Cea mai usoara prajitura posibila.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3-4 linguri de gem
  • 2 linguri cacao 250 g. zahar
  • 400-500 g. faina
  • 12 linguri ulei 1 pachet praf de copt
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Din toate ingredientele amestecate se obtine o coca moale ( putin mai vascoasa decat cea de chec).

Se unge o tava 25 /35cm. si se tapeteaza cu hartie de copt.Se toarna compozitia in tava si se introduce in cuptorul incins. Se tine in cuptor 25-30 min.( se face testul cu scobitoarea).

Cat sta prajitura la copt se face o glazura putin legata din:10 linguri zahar, 8 linguri apa si 2 linguri cacao.

Cand prajitura este coapta se lasa sa se raceasca , se inteapa cu  scobitoarea foarte des si se toarna glazura.

TIPS-URI

1

Se poate pune deasupra si nuca macinata.

2

Este indicat ca gemul sa fie acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:36

Cris2711 1

04.11.2011, 23:26

Tot ce este cu gem imi place,arata delicioasa rau de tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)