Prajitura cu gem

de jolygina in Prajituri, 26 Aug 2011 | 11704 vizualizari

 

este o prajitura care imi aduce aminte de copilarie, ne-o facea mama mea cad eram mici mie si fratilor mei. Este o prajitura simpla si ieftina in acelasi timp.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de margarina 
  • o cana de zahar
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde 
  • un praf de copt 
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata alba
  • un borcan de gem (400g)
  • 2 linguri de cacao

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Amestecam ouale intregi cu zaharul si margarina pana se topeste zaharul si se omogenizeaza bine ,dupa care adaugam praful de copt ,zaharul vaniliat si faina amestecand incontinuu, pana obtinem o coca ca pentru foi 

Impartim coca in 3, iar o parte din ea o amestecam cu cele 2 linguri de cacao. Punem fiecare parte de coca in folie si o dam la frigider timp de 25 de minute pentru a intinde foile mai cu usurinta. Cand au trecut cele 25 de minute intidem cele trei bucati de coca in foi cat tava si le umplem cu gem astfel:

Punem prima foaie alba dupa care punem jumatate din borcanul de gem ,apoi foaia cu cacao, iar punem restul de gem iar la final foaia care ne-am mai ramas

Punem tava la cutpor la 180 de grade timp de 35-40 de minute 

Cand am scos tava din cuptor topim mai intai cicolata neagra si o punem peste prajitura ,apoi topim si ciocolata alba si punem niste dungi peste ciocolata neagra

In fiecare cantitate de ciocolata punem circa 2 linguri de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat