Prajitura cu ginger

de boscodina in Prajituri, 7 Iul 2009 | 8258 vizualizari

 

O prajitura simpla, dar tare aromata, asa cum ii sta bine unei prajituri aleasa sa stea langa o cana cu cafea :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 100g ginger(bucatele) cu zahar
  • 3 cani faina
  • 200g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ginger:

Gingerul se taie bucatele mici. Untul se bate impreuna cu zaharul pana devine o crema. Se adauga gingerul taiat bucatele si faina si se continua sa se bata cu mixerul. Se vor forma firimituri mari de coca, nu e sub nici o forma omogena. Toata aceasta "coca" se va pune intr-o tava 27x33 cm sau ceva apropiat ca si dimensiuni. Se va presa cu mana ( va arata cam ca o coca) si pe deasupra se vor trasa niste dungi cu dintii unei furculite.

Se pune la copt 30-40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius . Este gata cand devine aurie. Se scoate din cuptor se lasa 3 minute sa se raceasca un pic si se taie patratele mici nescotandu-se insa din tava. Se lasa in tava sa se raceasca, prin racire devine crocanta, compacta ( daca e calda e sfaramicioasa si se rupe, daca apuca sa se raceasca de tot nu mai poate fi taiata in forma dorita)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ginger" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bucataras 1

07.07.2009, 17:58

Bosco, dar nu e f aromata?

boscodina 1

07.07.2009, 20:34

a iesit aromata, dar nu foarte, atat cat ii sta bine unei prajituri
Asa cum a spus si Cristi nu am folosit ginger in forma lui cea mai proaspata, am folosit ginger special pentru prajituri, ce se numeste aici "ginger cu zahar" probabil pentru ca e mai mult dulce decat intepator
aproape nu se simte ca a fost candva foaarte intepator.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!