Prajitura cu glazura de ciocolata

de Georgia in Prajituri, 15 Mar 2010 | 14156 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa, iar glazura de ciocolata ii confera un aspect si un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 175 g.zahar,
  • 2 linguri cu miere,
  • 3 linguri cu ulei,
  • 1/4 dintr-un pachet de margarina (cub Rama, imi place ca nu contine apa),
  • 1 cescutza cu lapte,
  • 250 g.faina,
  • 1 praf de copt Dr.Oetker (asta il folosesc eu),
  • putina nuca macinata (facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura de ciocolata:

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei sau topita si racita). Se amesteca, se adauga laptele, nuca (cine doreste), faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se amesteca usor tot aluatul cu albusurile batute spuma. Se toarna in tava unsa si tapetata (o tava mai mica decat cea de aragaz, tava mea de aragaz fiind destul de mare), se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste. La cuptorul meu a stat 50 min., dar cum depinde de fiecare cuptor.... Prajitura se lasa sa se raceasca.

Acum facem glazura:

150 g.zahar
13 linguri lapte
2 linguri cacao
1 ciocolata cu lapte de 100g.
1/4 pachet margarina (din acelasi cub Rama)

Laptele amestecat cu zaharul,cacaoa, si ciocolata rupta bucati se pune la fiert, se dau doua-trei clocote. Si imediat se inglobeaza in glazura si margarina.
Prajitura care s-a racit intre timp se taie bucati potrivite in tava si se toarna glazura fierbinte, intai pe toata suprafata prajiturii, apoi printre randuri ca sa se patrunda prin toata prajitura.
Deasupra se presara bombonele sau nuca taiata marunt.
Eu pentru tava mea mare de aragaz a trebuit sa fac portia dubla, asta ca sa va dati seama ce tava sa folositi.
Se lasa pana a doua zi sa patrunda cat mai bine glazura in prajitura, este tare delicioasa, acesta glazura care se imprastie in toata prajitura ii da tot sarmul. Este si foarte satzioasa, o bucatzica si te saturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Teo 1

15.03.2010, 20:14

glazura ii da gustul acela grozav; si eu o fac destul de des;

liana_geicu 1

16.03.2010, 19:31

Este una din prajiturile mele preferate, mama mea imi facea foarte des aceasta prajitura in copilarie; acum o pregatesc si eu. Este foarte buna si rapida

nadina73 1

17.03.2010, 10:05

cred ca e grozava

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu