Prăjitură cu griş

de Crista_Luca in Prajituri, 12 Dec 2010 | 9487 vizualizari

 

aveam chef să pap ceva dulce ...şi pentru că mi-a fost lene să merg la cumpărături .... am făcut cu ce aveam prin casă....şi a ieşit foarte bun!
o prăjitură foarte bună şi foarte uşor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiţi cu vanilie
  • 200 gr unt
  • griş
  • lapte
  • 1 budincă vanilie
  • zahăr vanilat, zahăr
  • esenţă vanilie
  • esenţă migdale
  • un ou
  • un plic gelatină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu griş:

Se zdrobesc buiscuiţii cu robotul de bucătărie, şi se amestecă cu untul topit, şi esenţa de vanilie,până ce devine o pastă. SE ia o tavă cu marginile detaşabile şi se pune pasta, aşezată pe toată suprafaţa,apăsând cu mâinile. Se pune la frigider.

Se pune gelatina în 100 ml apă rece şi se pune pe foc amestecând încet până se dizolvă având grijă să nu fiarbă, pt că se distrug proprietăţile ei!

Se prepară grişul , se adaugă zahăr,esenţa de migdale şi se lasă puţin la răcit.

Albuşul se bate spumă şi se pune în griş. Se amestecă uşor de jos în sus,  după care se pune uniform peste biscuiţi. Se pune tava înapoi în frigider.

Se prepară budincă conform instrucţiunilor de pe pachet,se adaugă restul de gelatină, se lasă puţin la răcit după care se pune peste griş.

Se pune din nou la frigider şi se serveştedupă minim 2 ore!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu griş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bucataras Medi 1

15.12.2010, 22:24

cat de bine arata.................

Crista_Luca 1

16.12.2010, 09:25

mersi ruxy!

Crista_Luca 1

16.12.2010, 09:25

medi .. şi cât e de gustoasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Keksuri(biscuiţi)