Prajitura cu gris si prune

de mirela0911 in Prajituri, 26 Oct 2014 | 7396 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-o revista doar ca era cu cirese si migdale. Neavand cirese am adaptat-o la ce aveam eu prin casa. Rezultatul: "Mami, sa mai faci din asta!"

 

INGREDIENTE

  • 600 g prune
  • 1 l lapte
  • un praf de sare
  • 100 g gris
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • 200 g branza de vaci
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • fulgi de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris si prune:

Se spala prunele si se curata de samburi. Se impart in doua. O parte le taiem in 4, iar cealalta parte le taiem in felii mai subtiri.

Se pune laptele la fiert impreuna cu praful de sare si zaharul. Cand clocoteste, se pune grisul in ploaie amestecand continuu. Se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se ia de pe foc.

Dupa ce s-a racit, se adauga zaharul vanilat, coaja de portocala, untul moale, branza de vaci si galbenusurile si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare dupa care se pune peste compozitia de gris amestecand usor, iar la sfarsit prunele taiate in 4.

Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, apoi se scoate tava din cuptor si se aranjeaza feliutele de prune deasupra si se presara cu nuca de cocos. Se da din nou la cuptor pt inca 15-20 minute, pana se rumeneste deasupra cocosul si prajitura este facuta ( se testeaza cu scobitoarea).

Se lasa la racit dupa care se serveste. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si altfel de fructe, reteta initiala fiind cu cirese.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris si prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rapsodie de toamna