Prăjitură cu griş şi sirop de lapte

de diaconta in Prajituri, 24 Oct 2012 | 13606 vizualizari

 

O prăjiturică simplă,aromată cu puţine ingrediente care sigur vă va fi pe plac.Excelenta la micul dejun lângă cafeluţă sau o cană de lapte.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 1 linguri zahar
  • 16 linguri griş
  • 50 gr stafide
  • 2 lingurite rom
  • Sare
  • Pentru sirop:
  • 850 – 900 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu griş şi sirop de lapte:

Am pus stafidele cu putin rom sa se înmoaie.

Am batut spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul,am adaugat galbenusurile ,grisul si stafidele scurse.

Am pus totul într-o tava tapetata si am pus la cuptor circa 30 de minute,pana se coace.

Am facut un sirop din lapte,zahar si arome.L-am fiert putin apoi l-am pus peste prajitura fierbinte.

Am lasat pâna când prajitura a absorbit tot siropul.

Am taiat când s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu griş şi sirop de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (30)

diaconta 1

26.10.2012, 19:33

asa este Mamaie din categoria simplu ,rapid si bun

mirela0911 1

28.10.2012, 20:27

O prajitura delicioasa!

diaconta 1

28.10.2012, 20:35

asa este Mirela si atat de simpla

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris si prune