Prajitura cu gutui si mere

de cristina1985 in Prajituri, 8 Noi 2016 | 2527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 50 g unt
  • 4 gutui
  • 4 mere
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • Aluat:
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 5 lg apa minerala
  • 600 g faina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gutui si mere:

Umplutura:Gutuile se taie in sferturi si se curata de coaja si cotor.Se dau pe razatoarea mica si se pun intr-o oala,pe aragaz, cu zahar, zahar vanilinat si scortiosara.Se fierbe 1 ora ,amestecand tot timpul.Apoi se adauga merele rase si curatate de coaja.Se mai fierb 30 minute , adaugand apa, din cand in cand (pentru a nu se lipi.

Aluat:Se amesteca laptele cu zaharul , uleiul,apa minerala si praful de copt.Amesteci bine si adaugi faina, treptat.Framanti  timp de 10 minute si apoi imparti aluatul in doua.

Prajitura se face in tava mare .Ungi tigaia cu unt si restul se pune deasupra umpluturii.Intinzi o foaie , pui umplutura si cateva cubulete de unt  si apoi a doua foaie .Intepi cu furculita aluatul din loc in loc si dai la cuptor pentru 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac - varianta rapida