Prajitura cu iaurt

de nadiuta123 in Prajituri, 8 Feb 2012 | 4648 vizualizari

 

Delicioasa si pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cana zahar (250 gr)
  • 1 cana ulei 250 gr)
  • 1 cana zahar( 250gr)
  • 1 cana iaurt (250 gr)
  • 1 esenta de  rom
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt:

Ouale se separa .Intr-un castron se bat albusurile spuma,galbenusurile se bat cu zaharul si esenta si coaja de lamaie , dupa de sau amestecat bn se adauga uleiul treptat amestecand-se continuu.Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga si aceasta treptat amestecandu-se mereu.Dupa ce sau amestecat bine toate acestea se adauga si albusul batut spuma si se amesteca cu lingura de jos in sus nu foarte mult pentru a deveni prajitura pufoasa.Se ia o tava orice forma doriti si ungeti-o cu ulei si tapetati-o cu faina adaugati compozitia si dati-o la cuptor pentru 30 -40 de minute

TIPS-URI

1

Se poate servi cu zahar pudra pe deasupa si cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, visine si bezea