Prajitura cu iaurt si stafide

de Andreea Baraboi in Prajituri, 6 Ian 2015 | 9667 vizualizari

 

Cum astazi am adunat 'resturile' din frigider aveam cateva iaurturi care se apropiau de termenul de expirare fiind peste 3 zile, si stiam ca nu se va consuma am trantit o prajitura ce s-a devorat imediat !
Va urez o seara frumoasa !

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 cani faina
  • 250 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 500 g iaurt natural
  • 1 cana ulei
  • 1 praf copt
  • 2 linguri rasatura lamaie si portocala
  • 1 esenta vanilie
  • o cana stafide
  • zahar pudra pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si stafide:

Intr-un vas  batem spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta s-a topit, am adaugat iaurtul si am continuat sa mixez pana ce  iaurtul s-a incorporat in compozitie incep sa adaug, esenta, rasatura de portocale si  treptat uleiul .

Amestec  faina cu praful de copt si il adaug treptat in compozitie si mixez bine dupa  care cu lingura de lemn amestec stafidele si las pt 5 minute la odihnit.

In tava am acoperit fundul tavii cu hartie de copt si bordurile le-am uns cu ulei.

Am adaugat compozitia si am dat-o la cuptor  la foc potrivit pana ce acesta s-a rumenit.

Am facut testul cu scobitoarea si am lasat la racorit .

Dupa ce aceasta s-a racit am  pudrat cu zahar pudra !

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Foarte important ca la orice prajitura sa nu se deschida usa cuptorului la primele 25 minute .

2

Sfatidele sunt optional, cine nu are e buna si fara !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura