Prajitura cu lapte condensat

de Anamaria Cook in Prajituri, 2 Aug 2012 | 8618 vizualizari

 

O prajitura cu un gust deosebit, extrem de pufoasa si delicioasa. Iubesc aceasta prajitura alaturi de o cana de cafea sau ceai. Si pe deasupra nu veti pierde mult timp in bucatarie cu prepararea ei.

 

INGREDIENTE

  • o conserva de lapte condensat (405g)
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 220 g faina
  • un praf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • o lingurita zahar vanilat
  • 100 g ciocolata (eu am folosit ciocolata cu lapte)
  • 100 g zahar pudra si o lingura zeama lamaie sau portocala (pentru glazura)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lapte condensat:

Intr-un bol incapator mixati la viteza mica laptele condensat, ouale, untul la temperatura camerei, zaharul vanilat si praful de sare.

Amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi  dati faina printr-o sita pentru a nu se forma cocoloase si incorporati-o in amestecul de lapte condensat.

La final sfaramati ciocolata in bucati mici si adaugati-o in compozitia de prajitura.

Tapetati o forma de prajitura (eu am folosit o forma rotunda cu fund detasabil), turnati compozitia in forma si puneti in cuptorul preincalzit la gaz 4/176°C/350°F pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Cand prajitura este gata, scoateti-o din forma si asezati-o pe un gratar la racit. Cand aceasta sa racit preparati icing-ul din zaharul pudra si lingura de zeama de lamaie sau portocala. Daca mai este nevoie mai puteti adaugati putina zeama de lamaie sau portocala pana obtineti glazura de consistenta smantanii. Glazurati prajitura, portionati in bucati de marimea preferata si gata de servit.

POFTA BUNA!!!

Multumesc ''Retete Fel De Fel'' pentru aceasta reteta delicioasa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mon Cheri