Prajitura cu lapte "Joya" si mere

de Bunica in Prajituri, 25 Mar 2013 | 4535 vizualizari

 

O prajitura de post foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 200 ml. lapte Joya
  • 200 ml. ulei
  • 200g. zahar
  • 1 lingurita amoniac alimentar stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 700-800 g. faina
  • Mere:
  • 2 Kg. mere
  • 200 g. zahar
  • 2 ligurite scortisoara pisata
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lapte "Joya" si mere:

Merele se spala si se rad pe razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana se inmoaie.

Le lasam intr-o strecuratoare  sa se scurga zeama care a mai ramas.

Dupa ce s-au scurs,punem scortisoara si vanilie amestecand bine pentru omogenizare.

Foile:

Se amesteca laptele,uleiul,zaharul,amoniacul cu faina.

Intai puneam cam 600 g faina si apoi mai adaugam pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de mana la framantat.

Aluatul se imparte in 3 parti.

Fiecare parte se intinde,obtinandu-se o foaie.

Tava de copt(eu am folosit tava dreptunghiulara a aragazului)se tapeteaza cu hartie de copt.

Foaia intinsa uniform se pune pe hartia din tava si se da la cuptorul incins la 175.grade.

Se lasa la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

La fel se procedeaza si cu celelalte doua foi.

Asamblare: foaie,mere,foaie,mere si ultima data foaie.

Se pundeaza si se taie a doua zi,dupa ce se inmoaie putin.

 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de faina poate fi putin mai mare sau mai mica,depinde de marca (eu am folosit faina Castello)

2

laptele de soia se poate inlocui cu apa sau lapte de vaca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lapte "Joya" si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Aurelia 07_07 1

26.03.2013, 07:46

Irina 1

26.03.2013, 10:13

Eu vreau ursuletul!

Irina 1

26.03.2013, 10:18

Ieri dimineata nici nu a vrut sa se atinga de sandwich, Mati, l-a lasat acasa! Am facut aseara un piept de curcan la cuptor, il testam azi.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov (de post)