Prajitura cu lapte si biscuiti

de Miha in Prajituri, 16 Mai 2011 | 9246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g lapte condensat
  • 350 ml lapte evaporat
  • 100 ml lapte
  • sucul de la 1 lamaie
  • ~250 g biscuiti de buna calitate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lapte si biscuiti:

Daca nu aveti sau nu gasiti lapte evaporat puteti inlocui cu frisca lichida.

Intr-un castron se amesteca toate cele 3 feluri de lapte. Se toarna apoi sucul de lamaie amestecand continuu. In timp ce amestecati veti vedea ca va incepe sa se ingroase, dar consistenta va fi lichida.

Intr-un vas de sticla/ceramica  punem un strat de biscuiti, apoi un strat de crema. Alternam straturile de biscuiti si crema pana se termina. Ultimul strat va fi cel de crema.

Se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, dupa care se portioneaza si se pudreaza cu cacao din belsug.

Noi am fost atat de nerabdatori incat am fost nevoita sa o tai mult mai repede decat ar fi trebuit si a iesit cam pleostita, :)) fara straturi distincte, asa cum e cea a Nataliei, dar gustul este exceptional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lapte si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Miha 1

18.05.2011, 21:12

Acum tre sa rezolvi si cu laptele condensat, in caz ca nu-l ai si te vei bucura de o prajitura delicioasa!

ionela2682 1

19.05.2011, 17:55

Te cred ca este delicioasa....si usor de facu!

MIUTA 1

23.05.2011, 10:23

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese si crema de branza