Prajitura cu mac

de Criss in Prajituri, 18 Aug 2013 | 17710 vizualizari

 

De mult tot caut o reteta de prajitura cu mac si pe blogul Mirelei am gasit aceasta reteta care mi-a placut din prima. Astfel ca am facut prajitura cu foarte mici modificari. Pentru ca niciodata nu ma pot abtine sa nu fac anumite modificari. :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -200 g unt/margarina
  • -3 galbenusuri de ou
  • -150 g zahar
  • -1 plic praf de copt
  • -coaja rasa de lamaie
  • -100 ml lapte
  • Umplutura :
  • -200 g mac macinat
  • -200 g zahar
  • -150 g faina
  • -1 plic praf de copt
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -200 ml lapte
  • -3 albusuri
  • -coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

Pentru aluat se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile de ou, untul moale si laptele. Aluatul format se imparte in doua parti egale. Se lucreaza putin mai greu cu el pentru ca se cam rupe, de aceea am si preferat sa fac gratii deasupra, sa nu ma chinui cu intinsul foii. Probabil ar fi mai usor daca s-ar pune o ora in frigider, insa acum n-am avut timp sa astept. 

Pentru umplutura, se bat albusurile spuma tare. Separat se amesteca macul macinat cu zaharul, faina, praful de copt, coaja de lamaie, vanilia si laptele. In final se adauga spuma de albusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. 

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se intinde prima foaie, se adauga umplutura de mac, apoi deasupra se fac gratii din aluat. Se coace prajitura aproximativ 30 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.

Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie cu un cutit bine ascutit.  O mica observatie, data viitoare am sa adaug stafide sau visine (eventual din visinata), pentru ca mi se pare usor seaca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si glazura de ciocolata