Prajitura cu mac si crema de vanilie by Laura Sava

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 15 Ian 2012 | 23480 vizualizari

 

Ieri de dimineata m-am trezit cu gandul la albusurile care s-au cam strans de ceva vreme in congelator, asa ca le-am pus gand rau...am vrut sa fac un chec, dar m-am razgandit cand am dat de prajiutra Laurei Sava http://savalaura.blogspot.com/2007/05/prajitura-din-albus-yta.html , indeplinea toate cerintele mele, seamana cu prajitura Tosca, doar ca nu are crema din oua, ci din budinca cu unt... asadar am trecut la fapte, am modificat-o putin pentru ca am copt blatul intr-o tava mai mica si a iesit prea inalt, asa ca l-am taiat in 2 si a iesit o minunate de prajitura.
Multumesc draga Laura pentru reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru blat: 

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 8 linguri de faina in reteta originala 4 linguri faina,erau 100 g nuca cocos, insa nu am avut nuca de cocos si am dublat faina
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • un praf de sare

Pentru crema: 

  • 1 budinca cu gust de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • un pachet unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • vanilie

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri de nutella sau o cutiemica finetti
  • 50 g unt

Pentru sirop:

  • 1 plic zahar vanilat
  • cateva linguri de apa
  • In plus:
  • 2 pachete biscuiti


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si crema de vanilie by Laura Sava:

Pentru inceput scoatem albusurile de la congelator cu cateva ore inainte de a ne apuca de prajitura, asta in cazul in care folositi albusuri congelate.

Intre timp pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, doar ca in loc de 500 ml lapte folositi doar 300 ml in care puneti vanilia. ( o pregatim de la inceput pentru a avea timp sa seraceasca )

Pregatim blatul:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine spuma, adaugam apoi zaharul in ploaie si mixam pana spuma devine densa si lipicioasa.

Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, macul si zaharul vanilat si omogenizam compozitia.

Turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt ( daca vreti ca prajitura sa va iasa ca a mea folositi o tava pe jumatatea tavii de la aragaz, nu stiu exact dimensiunile ) si dam la cuptorul preincalzit 20 de minute, la foc mediu, facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem in 2.

 

Pregatim crema:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, dupa care adaugam budinca si mixam pana se omogenizeaza crema.

 

Impartim crema in 2, punem jumatate peste primul blat, iar cealalta jumatate peste cel de-al doilea blat.

Acoperim cu biscuitii pe care i-am insiropat,asezandu-i unul langa altul.

 

 Pregatim glazura pe care o facem asa:

Punem toate ingredientele intr-un ibric, la foc mis si lasam sa se omogenizeze si sa dea in 2-3 clocote, dupa care o dam 5- 10 minute la rece.

Turnam glazura peste biscuiti si dam prajitura la rece 5-6 ore, eu am lasat-o peste noapte, pentru ca trebuie sa recunosc, am pus mai mult de 4 linguri de lapte si glazura mea nu s-a intarit asa cum trebuia :D insa va asigur ca e minunata si asa!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si crema de vanilie by Laura Sava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Dana Cristea - pusikmea 1

17.01.2012, 14:19

multumesc

anomisana 1

22.01.2012, 11:34

Atâtea prăjituri cu mac, musai să încerc şi eu.

VERONICA2607 1

19.03.2012, 11:52

e foarte buna aceasta prajitura...am facut-o si eu de cateva ori!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie