Prajitura cu mac si jeleu de ananas

de Angelica in Prajituri, 12 Dec 2014 | 4481 vizualizari

 

Potrivit pentru orice desert este aceasta minunata ''prajitura cu mac si jeleu de ananas''.
Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr.mac macinat sau intreg (fiecare cum doreste, rezultatul final este la fel de bun)
  • 1 cana cu lapte
  • 1 cana cu ulei
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de faina
  • 1 praf de copt
  • 3 plicuri de zahar vaniliat
  • Nota:Cana cu care masurati un ingredient, sa fie aceeasi pentru toate.

Jeleul de ananas:

  • 1 conserva de ananas Sun Food
  • 2 plicuri de gelee transparent-6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si jeleu de ananas:

1.Intr-un bol punem galbenusurile si le batem bine cu uleiul adaugat treptat ca si la maioneza.
2.Punem apoi jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa batem pana devine totul spuma.
3.Adaugam laptele, macul si zaharul vaniliat amestecand  usor.
4.Separat batem albusurile spuma si adaugam jumatate din cantitatea de zahar ramasa.Continuam sa batem pana se topeste tot zaharul si spuma devine sticloasa si teapana.
5.Combinam cele doua amestecuri, adaugam praful de copt amestecat cu faina si cu miscari de jos in sus omogenizam bine compozitia.
6.Turnam totul intr-o tava tapetata si dam tava la cuptor la foc mediu pana prajitura este patrunsa.Facem testul scobitorii.
7.Cand este gata, scoatem tava din cuptor, apoi din tava scoatem usor si prajitura si o punem pe un gratar sa se raceasca complet.

*Intre timp pregatim jeleul de ananas.Procedam asa:
1.Turnam intr-o cana de masurat siropul de pe conserva de ananas.
2.Completam peste sirop cu apa pana avem 500 ml. de lichid.
3.Turnam totul intr-o craticioara, adaugam zaharul, praful gelee si dam totul la foc mic.
4.Bucatile de ananas le maruntim foarte bine intr-un robot de bucatarie, le adaugam peste amestecul din cratita si lasam pe foc amestecand continuu  pana lichidul incepe sa devina transparent.Lucram cu grija ca nu cumva amestecul sa se incalzeasca prea tare, nu trebuie sa fie fierbinte.
5.Cand avem un aspect transparent, luam cratita de pe foc si lasam o sa se tempereze putin timp.
6.Cu un polonic turnam jeleu pe toata suprafata prajiturii cu mac si nivelam usor cu o spatula.
7.Dam prajitura la rece pana jeleul se incheaga.
8.Ta-daaa...gata prajiturica cu mac si jeleu de ananas.Gata si de scris ..si a mers destul de repede.

S-aveti pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si jeleu de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

12.12.2014, 22:09

Gherca Daniela 1

13.12.2014, 00:28

Raluca57 1

13.12.2014, 07:43

Ta-daaa...pare buna rău si o voi încerca imediat!!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Richatos