Prajitura cu mar si budinca

de Michelle in Prajituri, 25 Oct 2009 | 8796 vizualizari

 

e super buna,racoroasa si usor de facut!
M-am inspirat de pe vulpebucatar

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari
  • 2 linguri de zahar
  • scortisoara
  • Budinca:
  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml lapte
  • Blat:
  •  4 oua la temperatura camerei
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 150 ml frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si budinca:

Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in tava. Peste mere se pun cele 2 linguri de zahar si scortisoara. Se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana sunt aproape coapte.

Intre timp se face budinca. Cele 2 plicuri cu doar 700 ml lapte si 2-3 lg zahar.Se scoate cratita din cuptor si se pune budinca peste mere. Se lasa cateva minute.
Se separa cele 4 oua. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bat pana se intaresc iar. Se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca usor sa nu se lase. Se pune peste budinca.
Cand blatul e copt (facem testul cu scobitoarea)scoatem si lasam sa se raceasca bine,apoi rasturnam prajitura si ornam cu frisca.Se serveste a doua zi.
Am razuit si un pic de ciocolata peste frisca. Si am facut si 3 trandafiri din sugus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Michelle 1

01.11.2009, 11:44

ionix ai incercat trandafiri?

elena1988 1

02.02.2011, 17:02

Cris2711 1

01.05.2011, 19:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura englezeasca