Prajitura cu menta si ciocolata by Laura Adamache

de mena29 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 10296 vizualizari

 

Am gasit prajiturica asta buna pe blogul Laurei si mi-am zis ca merita incercata.A iesit o prajitura foarte buna.Am facut eu mici modificari deoarece am facut prajitura intr-o tava mai mare ca a Laurei.
Din pacate pozele mele sunt mici,am aparatul de fotografiat stricat si am facut pozele cu webcam-ul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de 36/32:
  • 400 gr faina
  • 4 oua
  • 240 gr iaurt
  • 350 gr zahar
  • 175 ml sirop de menta
  • 80 gr fulgi de cocos
  • 110 ml ulei
  • 1 plic praf de copt  
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 gr ciocolatta cu lapte
  • o priza sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si ciocolata by Laura Adamache:

Am amestecat intr-un castron toate ingredientele uscate si in alt vas pe cele umede dupa care le-am amestecat pe toate.Rezulta un aluat de consistenta fluida.

Ciocolata o taiem cu un cutit in fulgi destul de mari.Tapetam tava cu hartie de copt pe care o udam si o stoarcem bine inainte.Punem fulgii de ciocolata pe fundul tavii si turnam aluatul peste,cu grija.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 gradeC timp de 25-30 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca dupa care o intoarcem pe un blat de lemn si indepartam hartia de copt cu grija.Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat.

Tot procesul este foarte simplu si rezulta o prajitura tare buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si ciocolata by Laura Adamache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (69)

Sylvia 1

20.12.2011, 21:14

Mena scumppico ai facut o suta de bunatati eu aplaud prajitura asta ca arata bestial

mena29 1

21.12.2011, 10:42

Sylvia,nici nu ma compar cu tine,esti o draguta.

Valclaudia 1

26.01.2014, 08:15

wow!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina