Prajitura cu mere

de Ionutza in Prajituri, 30 Noi 2011 | 4397 vizualizari

 

Aceasta reteta se afla in caietul de retete al mamei mele de zeci de ani buni.O recomand cu toata caldura si va atasez poze care poate va ajuta...scuzati calitatea lor :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 17 linguri faina
  • 2 linguri untura
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita bicarbonat (stins)
  • 3 linguri zahar
  • lapte sau smantana cat cuprinde
  • Umplutura:
  • aproximativ 10-15 mere
  • 4-5 linguri zahar
  • un praf scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • gris pt foi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se freaca untura cu faina,se aduga galbenusurile,zaharul,praful de sare si bicarbonatul stins iar la final smantana sau laptele (sau un pic din fiecare) si se framanta.

Prima foaie se intinde in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se fac din loc in loc impunsaturi cu furculita.

Se cerne cu gris,se adauga merele date pe razatoare,amestecate cu zahar,zahar vanilat si scortisoare, si apoi stoarse bine.

Dupa nivelarea umpluturii se mai adauga un strat de gris si a 2-a foaie,care se impunge si ea cu furculita din loc in loc.

Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Optional se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

01.12.2011, 22:21

Bine ai venit !!!
Fii linistita , obligatoriu trebuie sa treci prin faza asta . Nimeni nu sa nascut Bucataras !!!

krinakrina 1

29.12.2011, 19:15

toata lumea trebuie sa manance o prajitura cu mere macar o data in viata...chiar daca o face Ionutza

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:17

cea mai buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crusta de nuci