Prăjitură cu mere

de botcrina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 5569 vizualizari

 

Această reţetă o am de la mama, când eram copii ne-o facea destul de des mie şi surori mele şi era tare delicioasă.

 

INGREDIENTE

Aluatul
  • 3 gălbenuşuri
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri untură
  • 4 linguri zahăr
  • coajă rasă de lămâie sau portocală
  • 1 praf de copt stins cu 1 linguriţă oţet
  • făină cât cuprinde
Umplutura
  • 1,5 kg mere
  • 1 linguriţă scorţişoară 
  • 100 g zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere:

Pentru realizarea aluatului amestecăm ingredientele de mai sus până obţinem un aluat omogen, potrivit de tare, pe care il împărţim în două părţi egale.

Lăsăm aluatul să se odihnească puţin.

Preparăm umplutura din merele curăţate şi răzuite, amestecate cu zahăr şi scorţişoară.

Întindem prima foaie din aluat, punem peste ea griş, apoi aranjăm merele răzuite, stoarse de siropul lasat intre timp. Peste stratul de mere punem din nou griş şi întindem ultima foaie.

Dăm tava la cuptor la temperatură ridicată, circa 40 minute.

Când este rece presărăm deasupra cu zahăr pudră şi scorţişoară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Angelina_Elena 1

22.01.2012, 23:24

prajitura parfumata si delicioasa a copilariei care mi-o pregatea mami cu mare drag...ce frumoasa ti-a iesit

botcrina 1

24.01.2012, 09:27

multumesc

babi5 1

12.08.2013, 18:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitane umplute