Prajitura cu mere

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Oct 2014 | 3781 vizualizari

 

Am tras cu ochiul la bucataras Geanina87,care si ea a tras cu ochiul la Suprema Miha,din pacate nu stiu unde a tras cu ochiul Miha.....important este ca m-au pus la treaba,una dulce si placuta....de treaba zic....in concluzie sa trecem la treaba....sa mai si scriem ce si cum am prestat.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 800 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 1,470 g mere ( curatate, rase si stoarse cca 630 g)
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 50 g unt
  • scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Aluat: Punem faina cernuta intr-un castron, topim untul dar nu de tot. Turnam untul peste faina si incepem sa framantam pana obtinem niste firimituri. Apoi adaugam zaharul farin, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea si ouale. Omogenizam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Il infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru o ora.

Umplutura: Curatam de coaja merele, apoi le dam pe razatoarea mare, le stoarcem de zeama. Intr-o cratita punem merele, untul, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Punem cratita pe foc si amestecam bine, pana incep sa se inmoaie merele si se calesc.Tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca.

Dupa o ora scoatem aluatul din frigider, il impartim in 3 parti egale si intindem 3 foi. Tapetam cu hartie de copt tava (35/25 cm), intindem prima foaie, peste ea punem jumatate din mere, apoi foaia a doua si o intepam cu o furculita, peste foaia a doua restul de mere si deasupra ultima foaie, la fel intepem cu furculita. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic. Este gata cand incepe sa se rumeneasca. Scoatem tava din cuptor, portionam prajitura si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mere