Prajitura cu mere

de Rocsi in Prajituri, 10 Iul 2010 | 7187 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 2oua
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr margarina
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 300 gr faina(nu o puneti toata deodata sa nu iasa prea tare...dar daca iese prea moale mai puneti putin ...vedeti cand framantati)
  • un strop de sare

pentru umplutura:

  • 1 kg si  200 gr mere
  • scortisoara
  • 6-7 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Mai intai pregatim umplutura:

merele le curatam de coaja.

se dau pe razatoarea mare.

zeama ce o lasa se scurge.

intr-o tigaie se pune putin ulei.se adauga merele stoarse si zaharul.

amestecam de cateva ori,apoi aromatizam cu zaharul vanilat si scortisoara.

dupa ce merele s-au tras bine in tigaie se pune zeama de lamaie ,se mai invarte de 2 ,3 ori si se inchide aragazul.

umplutura se lasa sa se raceasca.

aluatul:

ouale se bat bine cu zaharul si cu margarina.

se adauga laptele si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,apoi vanilia si sarea.

la urma se toarna faina si se framanta bine  pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.

pe masa de lucru se presara putin faina.

aluatul se imparte in 2.

cele doua foi se intind,rand pe rand ,si se coc pe dosul unei tavi.

in acea tava ,pe dosul careia ati copt foile se monteaza prajitura.

se pune o foaie coapta,apoi umplutura de mere,apoi cealalta foaie.

se lasa sa se raceasca bine ,iar apoi o acoperiti cu o folie alimentara pentru a fi frageda.

la urma se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

scuzati pozele pentru ca le-am facut cu un telefon nu prea bun si nu s evad prea bine recunosc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

12.07.2010, 19:51

da..e o aroma nemaipomenita

Laly 1

13.07.2010, 00:05

Rocsi nici de aici nu putem lipsi

Rocsi 1

13.07.2010, 11:01

pai atunci te astept la o prajiturica

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura semiparfe