Prajitura cu mere si bezea

de adriana_bobu in Prajituri, 16 Ian 2011 | 10072 vizualizari

 

M-am inspirat de la Luk ...doar ca am inlocuit piersicile cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 16 linguri zahar (din care 8 pentru bezea)
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 15 linguri faina
  • stafide
  • praf de copt stins in zeama de lamaie
  • esenta vanilie
  • coaja portocala rasa
  • 5-6 mere felii calite in 3 linguri zahar 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Am inceput cu merele pe care le-am calit si le-am dat la racorit. Apoi am separat albusurile de galbenusuri . Am mixat galbenusurile cu zaharul , am adaugat apoi uleiul, laptele si in final faina cu praful de copt stins. Apoi am presarat o mana de stafide, razatura de coaja de portocala si esenta de vanilie. Am tapetat tigaia cu hartie de copt si am pus compozitia in cuptorul incalzit. Apoi am batut albusurile cu zaharul pana am obtinut o bezea. Dupa cca 30 min am scos tava din cuptor si am intins usor bezeaua peste blatul aproape facut. Am mai lasat 15 min si apoi am scos tava, am ras putina ciocolata si a iesit o prajiturica foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si portocala