Prajitura cu mere si bezea

de delia64 in Prajituri, 6 Aug 2014 | 8115 vizualizari

 

Este sezonul merelor de vara si am zis sa profit si sa fac o prajiturica aromata si gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. mere
  • 4 linguri gris
  • 200 gr. zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 linguri untura
  • 4 linguri smantana
  • 2 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 300 gr. faina
  • putina sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Curatam merele si le razuim , adaugam zaharul si scortisoara.

Separam ouale , galbenusul se freaca cu 4 linguri  zaharul tos , zaharul vanilat  , smantana si untura pana cand se topeste zaharul .

Adaugam faina , putina sare  si praful de copt  si amestecam sa se omogenizeze coca .

Tapetam tava si turnam compozitia de mai sus si o introducem in cuptorul incins la temperatura de 180 de grade pentru 15 minute.

Scoatem dupa 15 minute tava si presaram peste coca grisul si merele , dam din nou la cuptor pentru 15 minute.

Bezeaua 

Intre timp batem albusurile cu putina sare si cele 4 linguri de zahar tos ramase si 1 zahar vanilat  apoi  turnam peste mere .

Introducem la cuptor pana bezeaua este usor rumena .

Se lasa putin la racit si se serveste cu mare pofta !!!

TIPS-URI

1

Eu nu storc merele la aceasta prajitura , sucul lasat de mere insiropeaza coca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana