Prajitura cu mere si caramel

de diaconta in Prajituri, 4 Noi 2016 | 5993 vizualizari

 

Chiar dacă în materie de dulciuri,îmi place mereu sa experimentez,uneori realizez că nu merită să mă complic,mai ales când timpul nu-mi permite,că pot să pregătesc  dulciuri simple care să ne încânte papilele gustative.
Exact aşa a fost şi această prăjiturică cu mere şi caramel.
De altfel,prajitura cu măr mi s-a părut întotdeauna foarte buna,iar combinată cu caramel,este un deliciu.
Eu am avut o tava ceramică  ovala,blatul nu a ieşit foarte înalt,deci vă recomand să folosiţi o tava cu dimensiuni maxime de 20x30 cm sau una rotunda de 24 cm.
Mai bine vă spun cum am pregătit-o,altfel risc sa vă ia mai mult timp să citiţi reţeta decât a fost necesar ca s-o pregătesc.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g unt 82% grasime
  • 5 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri smântâna 30% grasime(sau iaurt)
  • 300 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja de lamâie
  • Sare

Umplutura de mere si caramel:

  • 1 kg mere
  • 8 linguri zahar
  • 100 g unt 82% grasime
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Stafide

Zahar pentru pudrat

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si caramel:

Am pregatit mai întâi umplutura pentru a se putea răci cât am pregatit blatul.

Am curatat merele,am scos cotorul si le-am taiat cuburi mai mari.

Am pus cele 8 linguri de zahar într-o cratita si l-am caramelizat.

Mare atentie sa nu se arda,altfel va deveni amarui.

Când s-a caramelizat,am tras cratita de pe foc,am adaugat untul si am amestecat pâna ce acesta s-a topit.

Caramelul va deveni fin si catifelat.

Am pus merele peste caramel.Le-am lasat pâna ce s-au înmuiat.

Pentru ca acestea au lasat sirop,am dizolvat o lingura de amidon cu apa rece si l-am adaugat peste mere.

Am adaugat si scortisoara.

Am lasat umplutura sa se raceasca si am pregatit blatul.

Am separate albusurile de galbenusurile oualor.

Am mixat untul moale cu zaharul pudra.Am adaugat pe rând galbenusurile,iar apoi smântâna.

Am încorporat faina amestecata cu praful de copt,amestecând cu o paleta.

Am adaugat aromele.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare,apoi le-am încorporat în restul compozitiei.

Am pus ceva mai mult de jumatate din compozitie în tava pe care, am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina.

Peste aceasta am pus umplutura de mere si caramel,stafidele ,iar deasupra restul compozitiei.

Am pus tava la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.

Dupa ce s-a racit am pudrat cu zahar.

Eu am taiat-o cât înca era calda,dar nu va recomand sa faceti acest lucru,se va taia mult mai frumos rece.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

dantes 1

08.11.2016, 10:29

Buna!

Criss 1

14.12.2020, 12:18

Eu cum de n-am vazut-o pana acum?

katty 1

14.12.2020, 15:14

Cu siguranta delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blaturi de ciocolata si crema de nes