Prajitura cu mere si crema de vanilie

de miremirc in Prajituri, 9 Sep 2012 | 46845 vizualizari

 

by Bucatareselevesele

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere (curatate de coaja si seminte)
  • 150 g zahar
  • 150 ml vin alb dulce
  • 1/2 lgt scortisoara macinata
  • 1 lg unt
  • Blat :
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 10 lg zahar
  • 125 g unt moale (82% grasime)
  • 2 lg zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 lg frisca
  • 2 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Intr-o cratita caramelizam 150 g zahar, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul (2-3 minute), apoi adaugam merele curatate de coaja si seminte si taiate. Adaugam scortisoara macinata si lasam sa se caleasca timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Merele calite le rasturnam intr-o forma dreptunghiulara (d=37*26 cm) unsa cu unt.

Blat : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenususrile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie o intindem peste merele calite din tava si dam la cuptor.

Dupa ce blatul s-a copt, il lasam sa se raceasca pentru 20 minute, apoi il rasturnam invers. Intre timp pregatim crema.

Crema : punem pe foc, intr-o craticioara 500 ml lapte sa fiarba, apoi adaugam in fir subtire cele 3 plicuri de budinca amestecate cu 300 ml lapte rece. Amestecam pe foc mic pana se ingroasa crema, apoi luam deoparte si adaugam zaharul. Budinca o lasam sa se raceasca.

Separat, in alt castron mixam spuma 125 g unt moale cu 2 lg de zahar pudra. Peste untul dulce adaugam cate o lingura din budinca rece. La final adaugam cele 200 ml frisca batuta tare.

Crema obtinuta o intindem peste merele calite.

Glazura : intr-o craticioara cu fund dublu (sau pe aburi), asezata pe foc mic, punem ciocolata rupta bucatele , frisca si untul. Omogenizam, lasam sa se racoreasca (3 minute) apoi o intindem peste crema.

Dam la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem servi.

O prajitura absolut delicioasa si cremoasa . Incercati-o cu multa incredere ! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Anett 1

05.03.2013, 22:18

Absolut delicios!

Patricia Iordache 1

24.05.2013, 13:28

Excelenta! La favorite cu ea!

retete bune 1

21.03.2017, 18:58

se poate pune apa in loc de vin?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere(de post)