Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale

de madi_marin in Prajituri, 29 Ian 2012 | 6971 vizualizari

 

Merele nu sunt pe lista fructelor mele preferate. Însă în prăjituri mi se par divine.Gustul lor dulce-acrişor, aromat cu un praf de scorţişoară şi vanilie naturală e fără egal.Rezultatul a fost o delicioasă prăjitură acompaniată de frişcă şi fulgi crocanti de migdale prăjite. Enjoy!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă
  • 7 linguri cu zahăr
  • 7 linguri cu făină
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 2 linguri cu ulei

Piure de mere:

  • 1 kg mere
  • 150 g zahăr
  • 1/2  păstaie de vanilie
  • 2 pliculeţe întăritor de frişcă
  • scorţişoară măcinată
  • esenţă de migdale

Sirop:

  • 100 g zahăr
  • scorţişoară măcinată
  • 200 ml apă

Ornat:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • fulgi de migdale prăjiţi
  • firimituri de blat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale:

Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri. Se încorporează făina cernută cu praful de copt. Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit cam 25 minute. Pentru siguranţă se face testul sc0bitorii. Se dă la răcit.

Pentru piureul de mere se curăţă merele de coajă. Se taie cubuleţe sau fâşiuţe. Zahărul se caramelizează şi merele se pun în caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au înmuiat. Se scurg de sirop şi se pasează. În piure adăugăm scorţişoară măcinată , seminţe de vanilie, esenţa de migdale şi întăritorul. Se amestecă bine şi se dă la rece.

Siropul scurs de la mere împreună cu zahărul , apa şi scorţişoara se dau în câteva clocote până obţinem un sirop. Se dă la răcit.

Din blat tăiem o fâşie subţire pe care o vom fărâmiţa deasupra. Foaia groasă o însiropăm, aranjăm deasupra piureul de mere, apoi punem frişca şi presărăm deasupra firimituri de blat şi fulgi de migdale . Se lasă la rece până a doua zi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

madi_marin 1

31.01.2012, 19:49

danakarin...multumesc...ma bucur ca iti place...

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:24

super buna

mihaelar63 1

11.12.2017, 04:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere