Prajitura cu miere, nuca si cacao

de mirela0911 in Prajituri, 18 Ian 2011 | 19727 vizualizari

 

Este o reteta dupa prajitura Mihei, doar ca eu am facut foile cu cacao. A iesit foarte buna. Mersi Miha.

 

INGREDIENTE

  • Pt. foi:
  • 2 oua 
  • 100g zahar
  • 2 lg miere
  • 25g unt
  • 1lgt.bicarbonat
  • 350g faina
  • 2 lg cacao
  • Pt. crema:
  • 500g smantana
  • 3lg zahar pudra
  • 1 intaritor frisca
  • 150g nuca macinata
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere, nuca si cacao:

Ouale se mixeaza cu zaharul bine, se adauga untul si mierea si se amesteca la bain-marie pana se topeste zaharul si se incalzeste putin crema. Se pune bicarbonatul si se mai amesteca pana devine spumoasa si creste in volum. Se ia de pe baia de aburi si se lasa putin sa se raceasca daca s-a incalzit prea tare.

Intr-un vas punem faina si cacaoa si turnam crema de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se mai adauga faina daca este nevoie sa iasa ca plastelina.

Aluatul obtinut se imparte in 3 parti, si se va intinde direct in tava in care se coace. Tava se tapeteaza cu faina iar foaia daca se poate sa fie cat mai subtire (la coacere creste in volum). Foile se coc la foc mediu in jur de 3-4 minute. 

Crema: smantana rece se bate la mixer cateva minute dupa care se adauga zaharul si intaritorul de frisca. Cand incepe sa arate ca o frisca se adauga nuca macinata si esenta si se mesteca usor cu lingura.

Se umplu foile cu crema pastrand si pentru deasupra si se presara cu nuca macinata. Se lasa la frigider pana a doua zi sa se inmoaie foile. Se topeste in gura asa de buna e. 

Mersi inca o data Miha

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere, nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos