Prajitura cu morcov si mere

de farfuriavesela in Prajituri, 12 Apr 2014 | 30038 vizualizari

 

Aceasta este o prajitura delicioasa, pufoasa si foarte aromata, pregatita de noi mai ales in perioadele de post. Ingrediente putine, combinate usor, rezultand o prajitura foarte apreciata de familia mea, ce poate fi mai simplu de atat?

Urmariti filmul pentru a afla toate detaliile.
http://youtu.be/1YvrK1DH8Fc

 

INGREDIENTE

  • 1 cana morcov ras pe razatoarea mare
  • 1 cana mar ras pe razatoarea mare
  • 1 cana zahar (aprox 250 gr)
  • 1 cana ulei
  • 100 g stafide
  • 3 cani faina cernuta (aprox 800-900 gr)
  • zeama si coaja de la o portocala
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov si mere:

Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele noastre, si anume:

Amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, sucul de portocala, coaja rasa a acesteia, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, la sfarsit stafidele si esenta de rom.

Pregatim o tava, nu prea mare (aprox 20x40 cm), o ungem cu ulei si o tapetam bine cu faina si turnam compozitia omogenizata bine. Tava merge in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, astfel incat sa nu se arda, unde va petrece intre 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta.

Dupa coacerea prajiturii noastre parfumate, o lasati sa se raceasca bine inainte sa o portionati si sa o pudrati cu zahar. Trebuie sa recunosc, noi nu prea am rezistat sa nu taiem prajitura inca calda, poate voi sunteti mai cumpatati :)

TIPS-URI

1

Taiati prajitura dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu iaurt şi mere